Η Αποστολή μας

«Λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού, στοχεύουμε στην βέλτιστη ανάπτυξή του! Διαθέτοντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους, αλλά και απεριόριστη αγάπη και θέληση, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να επιτύχουμε το στόχο μας»!

Λίγα λόγια για τη Σχολή Γονέων

Στο κέντρο μας δημιουργήσαμε τη Σχολή Γονέων για να στηρίξουμε τους Γονείς, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Σχετικές μελέτες δείχνουν, ότι η προσωπικότητα, η ψυχική υγεία και η συμπεριφορά του ενήλικου ατόμου, διαμορφώνονται από την παιδική κιόλας ηλικία. Έτσι λοιπόν, οι επιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος, συχνά κρίνονται καθοριστικές για την εξέλιξη του παιδιού και οι Γονείς γίνονται Παιδαγωγοί. Η Σχολή Γονέων έχει αποδειχτεί ένα μεγάλο και σπουδαίο σχολείο, μέσα στο οποίο μοιραζόμαστε εμπειρίες, σκέψεις και προτάσεις, ενώ οι γονείς ανακαλύπτουν μόνοι τους, με τη βοήθεια της παιδοψυχολόγου και θεραπεύτρια οικογένειας, τις απαντήσεις στα ερωτήματα τους.
Η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε γονείς ή σε μελλόνυμφους που πρόκειται να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια. Έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό, καθώς δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, τις δυσκολίες τους και τις απορίες τους και να πάρουν απαντήσεις σε θέματα σωστής διαπαιδαγώγησης και διαχείρισης των ψυχοσυναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών που εμφανίζονται στη παιδική και εφηβική ηλικία.

Αναλυτικότερα, η Σχολή Γονέων στοχεύει στο να:
μεταλαμπαδεύσει γνώση, σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής τους.
ευαισθητοποιήσει πάνω σε θέματα που αφορούν τις δυσκολίες των παιδιών, εφήβων και γονέων, ώστε να υπάρχει έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων.
βελτιώσει την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.
στηρίξει ψυχολογικά όσους γονείς το έχουν ανάγκη, παρέχοντας τους συμβουλευτική υποστήριξη και λειτουργικές τεχνικές διαχείρισης των ψυχοσυναισθηματικών και των συμπεριφορικών δυσκολιών των παιδιών και εφήβων.
δώσει σε γονείς, μια ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους και να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους.
ενισχύσει και να προωθήσει την ψυχοσυναισθηματική ανέλιξη γονέων, παιδιών και εφήβων.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο stoxeuw.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ