Εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή πείρα και αγάπη για τα παιδιά

Θωμαδάκη Μαρία

Εργοθεραπεύτρια BA,S.I. Pediatrics (Επιστημονική Υπεύθυνη)

Εργοθεραπεύτρια (παιδιατρική), πτυχιούχος Τμήματος Εργοθεραπείας (ΑΤΕΙ Αθήνας 2009). Εξειδικεύτηκε στην θεραπεία Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I. pediatrics 2009-2011), με καθηγητή τον "Δημήτρη Μυλωνάδη, MScOT (paediatrics) BSc (Hons) OT, μέλος του Sensory Integration Network UK & Irelan", στην αισθητηριακή ολοκλήρωση για παιδιά με Δυσπραξία (αξιολόγηση- διαφοροδιάγνωση- κλινική παρέμβαση) με εισηγητή τον Δημήτρη Μυλωνάδη. Εκπαιδεύτηκε στις θεραπευτικές προσεγγίσεις: Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA), TEACCH (Οπτικοποιημένο Δομημένο Πρόγραμμα), Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories). Το τρέχον διάστημα, πααρακολουθεί την πρώτη ετήσια εξιδείκευση- επιμόρφωση για τον αυτισμό που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Από το 2009 εως σήμερα εργάζεται στον Ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνη σε προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης, και σε ατομικές και ομαδικές θεραπείες παιδιών με: Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Διαταραχές Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας, Κινητικές και Αναπτυξιακές Δυσκολίες. Τέλος, έχει ολοκληρώσει κύκλους εποπτικών – εκπαιδευτικών συναντήσεων για εργοθεραπευτές. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.


Θωμαδάκη Γεωργία

Εργοθεραπεύτρια BA,S.I. Pediatrics

Φοίτησε στο ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2010. Το τρέχον διάστημα παρακολουθεί το πρώτο ετήσιο σεμινάριο εξειδίκευσης για τον Αυτισμό που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εξειδικεύτηκε στη θεραπεία της «Αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά» και στην αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών με Δυσπραξία μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης με καθηγητή τον Δημήτρη Μυλωνάκη. Εκπαιδεύτηκε στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές με τη θεραπευτική μέθοδο Pecs (Εναλλακτική Μέθοδος Επικοινωνίας) και στην Προσέγγιση CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance- Γνωσιακός Προσανατολισμός στην Καθημερινή Εκτέλεση Έργου). Είναι πιστοποιημένη για την εφαρμογή του προγράμματος SOS Feeding Approach (επιλεκτική ή προβληματική Σίτιση) και Lego®- based Therapy.

Στην επαγγελματική της πορεία έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων για ομαδικά προγράμματα, στο αντικείμενο της ειδικής αγωγής, ανάμεσα στα οποία είναι η κινησιοπαιδαγωγική μέθοδος Sherborne και, η γιόγκα για παιδιά με ιδιαιτερότητες (ΔΕΠΥ, αυτισμός, κ.λ.π. ) ως ένα ακόμα εργαλείο στην αποκατάσταση δυσκολιών προσοχής, αυτορρύθμισης, υπερκινητικότητας και κινητικού συντονισμού.
Από τότε έως σήμερα, εργάζεται σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας,(2-14 ετών) με καθυστέρηση στην ανάπτυξη, διάσπαση προσοχής- υπερκινητικότητα, κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες, μαθησιακές δυσκολίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές και σε δημόσια σχολεία, ως συνοδός σε παράλληλη στήριξη παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Παράλληλα, δουλεύει ατομικά και σε ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων με παιδιά δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση του παιχνιδιού μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, χρησιμοποιώντας παρεμβάσεις όπως την Κινησιοπαιδαγωγική μέθοδο Sherborne.

Τέλος, έχει ολοκληρώσει κύκλους εποπτικών – εκπαιδευτικών συναντήσεων για εργοθεραπευτές καθώς επίσης και, τον κύκλο εποπτικών - εκπαιδευτικών συναντήσεων για επαγγελματίες εργοθεραπείας σε θέματα όρασης. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.


Αθανασέκου Μαρία

Ψυχολόγος

Απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας το 2005 από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διεθνή Κοινωνική Πρόνοια για το Παιδί και την Οικογένεια» , του Τμήματος Ψυχοκοινωνικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, (MA Ιn International Child Welfare, 2007). Εξειδίκευσε τις γνώσεις της ολοκληρώνοντας με επιτυχία το ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική», καθώς και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας» και «Παιγνιοθεραπεία» που διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το τρέχον διάστημα, παρακολουθεί την εκπαίδευση της, στο «Θεραπευτικό Παιχνίδι» (Diploma in Therapeutic Play Skills), μέσω του Play Therapy Greece και είναι εγγεγραμμένο μέλος του διεθνή οργανισμού παιγνιοθεραπευτών PTI (Play Therapy International).

Επιπλέον, έχει λάβει εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavioral Analysis – ABA) και στο σύστημα Εναλλακτικής Επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής Εικόνων (Picture Exchange Communication System - PECS). Στην επαγγελματική της πορεία έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων όσον αφορά την τέχνη ως θεραπευτικό μέσο και αξιολογητικό εργαλείο (θεατρικό παιχνίδι, παιδικό ιχνογράφημα). Παράλληλα, στα εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης χρησιμοποιεί εργαλεία όπως Κοινωνικές Ιστορίες, Comic Strip Conversations καθώς και άλλες Γνωσιακές- Συμπεριφορικές τεχνικές.

Από το 2008 έως και σήμερα, εργάζεται ως ψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα, σε διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα, σε εκπαιδευτικά πλαίσια προσχολικής αγωγής ως συνοδός παράλληλης στήριξης με στόχο την ένταξη των παιδιών σε αυτά τα πλαίσια αλλά και σε ομάδες παιδιών. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει την ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων καθώς και την εκπαίδευση γονέων σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.


Αυγερινού Κωνσταντίνα

Εργοθεραπεύτρια

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του τμήματος Εργοθεραπείας (ΠΑΔΑ). Κατά την διάρκεια της φοίτησής της, πραγματοποίησε κλινικές ασκήσεις σε παιδιατρικό και ενήλικο πληθυσμό με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές, στο ΚΑΣΠ- Χατζηπατέρειο ίδρυμα, και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, αντίστοιχα.

Με στόχο την επιμόρφωσή της γύρω από την παιδιατρική εργοθεραπεία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δυσγραφίας και Εκπαίδευσης Γραφοκινητικών Δεξιοτήτων, Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και Πρώιμης Παρέμβασης του Δημήτρη Μυλωνάδη, Μνημονικής Επεξεργασίας στις Δραστηριότητες Καθημερινής Ζωής σε Παιδιά και Εφήβους, Messy Play και εκπαίδευσης Σίτισης και Αυτοφροντίδας. Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης της ενότητας Πιστοποιημένης Eκπαίδευσης Θεραπευτών MSE- SNOEZELEN, της International Snoezelen Association, ενώ παράλληλα παρακολουθεί το σεμινάριο του Αυτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ.

Έχει πιστοποιηθεί στην γνώση της γραφής και της ανάγνωσης του συστήματος τυφλών Braille, από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.


Βεκρή Ζηνοβία

Βοηθός εργοθεραπείας

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Δ.Ι.Ε.Κ Χαϊδαρίου το 2016 με ειδικότητα Βοηθός Εργοθεραπείας και έκτοτε εποπτεύεται από Εργοθεραπευτή, σε θέματα Παιδιατρικής Εργοθεραπείας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με τον κλάδο της Ψυχιατρικής Εργοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και αργότερα σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο τμήμα Εργοθεραπείας.

Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης με καθηγητή τον Δημήτρη Μυλωνάδη. Με στόχο την συνεχή της εκπαίδευση στον τομέα της παιδιατρικής εργοθεραπείας παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια και ημερίδες ανάμεσα στα οποία είναι «η Αισθητηριακή Αμυντικότητα» του Μητροπολιτικού Κολεγίου, «Αξιολόγηση- Ερμηνεία Παιδικού Σχεδίου και Ιχνογραφήματος», Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, “Teacch- Κατανοώντας τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος”, Μέθοδος Θεατρικού Παιχνιδιού και Γραφοκινητική Ανάπτυξη από τον Όμιλο Εκπαίδευσης Ευρωπρόοδος, . Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση στη Lego®-based Therapy από την εταιρεία Psychomotor Athens, την τετραήμερη εκπαίδευση «Μια αισθητηριακή προσέγγιση στη Δυσπραξία» με εισηγητή τον Δημήτρη Μυλωνάδη καθώς και, την εκπαίδευση Επαγγελμάτων Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών σχετική με τη θεραπεία στο νερό (βασικές αρχές υδροθεραπείας) και την εισαγωγή της μεθόδου «Bad Ragaz Ring Method» (μέθοδος νευρομυϊκής επανεκπαίδευσης στο νερό). Το τρέχον διάστημα, παρακολουθεί το σεμινάριο πάνω στον αυτισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως βοηθός εργοθεραπευτή και, με την φυσική παρουσία του εργοθεραπευτή, συμβάλλει στηv υλοποίηση πρωινών προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων και προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας (κατασκευές, μουσικοκινητική, messy/ sensory play κ.α.).

Έχει πάρει μέρος στο 1ο Συνέδριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης που διοργάνωσε η εταιρεία Sensory Integration Greece και η Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων με προβλήματα Συμπεριφοράς. Συμμετείχε στις Πανελλήνιες Συναντήσεις Ένωσης Βοηθών Εργοθεραπευτών όπου είναι και μέλος.


Γαροφαλάκη Τριανταφυλλιά

Παιδοψυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδικός Παιδοψυχίατρος και πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας. Έλαβε την εκπαίδευσή της στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΓΝΑ Σεισμανόγλειο ενώ, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σχετικά με την ειδίκευσή της.

Από το 2011 συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς ή παιδιά/ εφήβους και διοργανώνονται από σχολικούς και ιδιωτικούς φορείς. Αυτή τη περίοδο εργάζεται στο ιδιωτικό της ιατρείο στη Ν. Χαλκηδόνα και ασκεί εποπτείες και διαγνωστικές συνεδρίες σε ιδιωτικά κέντρα. Τέλος, τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκει στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο «Έρμα» που είναι στο Χαλάνδρι.


Καματερού Μαρία

Φυσικοθεραπεύτρια bobath NDT

Φοίτησε στο ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2012. Εξειδικεύτηκε στην Νευρο-εξελικτική αγωγή Bobath-μεταπτυχιακή βασική εκπαίδευση για εργαζόμενους θεραπευτές 8 εβδομάδων/ 40 ημερών (Αθήνα, Μάιος 2013 έως Φεβρουάριος 2014) και μεταπτυχιακή εκπαίδευση νευροαναπτυξιακής αγωγής εξειδίκευσης για νεογνά και βρέφη <>, Αθηνα 12-17/03/2019 και 5-10/04/2019. Στην επαγγελματική της πορεία έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων στο αντικείμενο της παιδιατρικής φυσικοθεραπείας και σε παρακλάδια της, όπως: Νευροαναπτυξιακή και Νευρολογική αξιολόγηση πρόωρων και τελειόμηνων νεογνών (0-42 μήνες) «Κλίμακα Hammersmith/Dubowitz» (αρχές υπερηχογραφήματος εγκεφάλου, Αθήνα 2016), Δοκιμασία Bayley III (Κινητική, Γνωστική, Κοινωνικοσυναισθηματική, επικοινωνιακή και Προσαρμοσμένη Εκτίμηση) και θεραπευτική κολύμβηση «Halliwick Foundation Course» (Διακλαδικό Κέντρο Αποκατάστασης Αθήνα, Απρίλιος 2016). Έχει επάρκεια εκπαιδευτή Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας «Μέθοδος HIKER» Ελλάδας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.), Αθήνα 2009 -2011.
Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε ατομικές θεραπείες παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό, μυοπάθειες-μυοδυστροφίες, σύνδρομο Angelman, σύνδρομο Rett, σύνδρομο Cri du chat (κλάμα της γάτας), ψυχοκινητική καθυστέρηση καθώς και ατομικές θεραπείες ενηλίκων όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και σκλήρυνση κατά πλάκας. Ακόμη στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί σε διαφορετικά πλαίσια όπως συνοδός παιδιού σε θερινή κατασκήνωση (2009 ως 2016), παράλληλη στήριξη παιδιών με εγκεφαλική παράλυση σε δημόσιο νηπιαγωγείο και δημοτικά (2013 ως σήμερα) και ιπποθεραπεύτρια σε ιδιωτική θεραπευτική ομάδα αποκατάστασης θεραπευτικής ιππασίας (2012 ως 2016).


Καρανικόλα Χριστίνα

Επόπτρια τμήματος Λογοθεραπείας

Απόφοιτος της σχολής Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Ιωαννίνων (2006) . Ολοκληρώνοντας της σπουδές της, συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης (2008) με εξειδίκευση στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Autism Spectrum Disorder). Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, όπως «Great Expectations and Social Stories: Advanced Ideas and Applications" Inst. Carol Gray, «Teaching language skills during Daily Activities to Children with Autism or Other Developmental Disabilities» James Partington, Ph.D., BCBA, Συμμετείχε στο πρόγραμμα πρώιμης αντιμετώπισης του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βύρωνα-Καισαριανής: Θεραπεία Περιστατικών με Ειδική Γλωσσική Διαταραχή.
Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε κλινική άσκηση σε διάφορα ιδιωτικά πρωινά σχολεία με κύριο πλαίσιο το "Reach for the stars Learning Center". Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα Cygnet: δομημένο πρόγραμμα με απώτερο στόχο την εκπαίδευση γονέων και φροντιστών στην κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος. Είναι πιστοποιημένη λογοθεραπεύτρια στη μέθοδο Hanen ," It Takes Two To Talk" και "More than words". Είναι συντονίστρια ομάδων γονέων με θέματα ανάπτυξης λόγου και επικοινωνίας.


Κολιοφώτη Όλγα

Ειδική Παιδαγωγός

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά (2000-2005). Εξειδικεύτηκε στο ετήσιο σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής με μεταπτυχιακό στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στις μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία- δυσαριθμία- νοητική στέρηση- για άτομα ειδικών κατηγοριών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και στην αποκατάσταση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε). Τη παρούσα περίοδο παρακολουθεί το ετήσιο σεμινάριο εξειδίκευσης για τον Αυτισμό που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει συνοδός σε παράλληλη στήριξη παιδιού με Asperger σε δημόσιο φορέα καθώς και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών παιδιών με Δεπ-Υ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Κουτρουμάνου Ισαβέλλα - Αγγελική

Λογοθεραπεύτρια

Απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας, του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιωαννίνων.

Έχει εκπαιδευτεί σε θεραπευτικές μεθόδους παρέμβασης για παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και συστήματα εναλλακτικής επικοινωνίας: (PECS, MAKATON), όπως επίσης και στη μέθοδο SIMATA, όπου παρέχεται οπτικοακουστική και ιδιοδεκτική ανατροφοδότηση στα παιδιά με Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσαρθρία.

Από το 2014 έως σήμερα, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε ατομικές και ομαδικές θεραπείες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με Διάχυτες Αναπτυξιακές Δ/χές, Αρθρωτικές και Φωνολογικές Δυσκολίες, Διαταραχές Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, διαταραχές στη ροή του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, καθυστέρηση ομιλίας, δυσπραξία λόγου.


Μίχου Γεωργία

Φιλόλογος- Ειδική Παιδαγωγός

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στη συνέχεια πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της στη Σχολική Ψυχολογία και εφαρμογή της σε Σχολικό περιβάλλον από το Canterbury Christ Church College με διπλωματική το STEM ως μέθοδο μάθησης.

Έχει εξειδικευτεί στο Θεατρικό Παιχνίδι και την Ειδική Αγωγή. Έχει ολοκληρώσει το ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τώρα ολοκληρώνει το ετήσιο σεμινάριο εξειδίκευσης στο Αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, τον αυτισμό, την ΔΕΠΥ, για την διαφοροποιημένη διδασκαλία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε σχολικά πλαίσια ως συνοδός παράλληλης στήριξης όπως επίσης και στον ιδιωτικό τομέα υποστηρίζοντας την μαθησιακή αποκατάσταση των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.


Λαναράς Γιώργος

Ψυχολόγος

Αποφοίτησε µε Άριστα από το τµήµα Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης, το 2018. Είναι κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου στη Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήµιο του Εδιµβούργου και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Κατά τη διάρκεια των βασικών του σπουδών του ενεπλάκει µε την τοπική σχολική κοινότητα µέσω του Πανεπιστηµίου µε στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την ενδυνάµωση της ψυχικής ανθεκτικότητας µαθητών λυκείου. Παράλληλα, πραγµατοποιεί την κλινική του εξειδίκευση στην Εταιρεία Γνωσιακών - Συµπεριφοριστικών Σπουδών (CBT), ενώ συµµετέχει στην εκπόνηση του ερευνητικού προγράµµατος “Αναγνώριση και Χρήση Χιούµορ στον Αυτισµό”.

Έχει οργανώσει ηµερίδες ενηµέρωσης για θέµατα που αφορούν το σχολικό εκφοβισµό, τον εθισµό στο διαδίκτυο, καθώς και για ζητήµατα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισµού. Εκπαιδεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στη χορήγηση ψυχοµετρικών εργαλείων, όπως το WISC-ΙΙΙ, WISC-IV και το WAIS.

Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών αναλαµβάνοντας οµαδικά προγράµµατα παιδιών µε διαταραχή αυτιστικού φάσµατος (ΔΑΦ) και διαταραχή ελλειµµατικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και σε ατομικά προγράμματα μέσω του προγράμματος Γνωσιακής- Συμπεριφορικής Θεραπείας.


Ντζελέπη Μαρία ΒΑ, S.I.

Εργοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής διάρκειας 7 μηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και, από το 2020 παρακολουθεί εξ αποστάσεως πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Jonkoping της Σουηδίας.

Έχει εξειδικευτεί στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και στην κινησιοπαιδαγωγική μέθοδο της Sherborne. Έχει ασχοληθεί με την αισθητηριακή ρύθμιση και επεξεργασία καθώς και έχει εκπαιδευτεί στο πρωτόκολλο Willbarger. Έχει παρακολουθήσει ημερίδες για τον αυτισμό, καθώς και έχει ολοκληρώσει ετήσιους εποπτικούς κύκλους παιδιατρικής Εργοθεραπείας.
Από το 2020 εργάζεται στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης εφήβων και νέων με νοητική υστέρηση και διαταραχές αυτιστικού φάσματος, καθώς και σε κέντρα ειδικών θεραπειών πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.


Πάσχου Θεοδώρα

Λογοθεραπεύτρια

Φοίτησε στο ΑΤΕΙ Λογοθεραπείας Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2012. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση νηπίων, παιδιών και εφήβων με Δεπ-Υ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (2016).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων όσον αφορά τη θεραπευτική παρέμβαση παιδιών με Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, μαθησιακές δυσκολίες, τραυλισμό και φωνής. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπευτική μέθοδο ΜΑΚΑΤΟΝ (ανάπτυξη επικοινωνίας με τη χρήση νοημάτων ή γραφικών συμβόλων), στη μέθοδο Intensive Interruction (εντατική αλληλεπίδραση) που χρησιμοποιείται κυρίως στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στο Πρωτόκολλο M.O.R.E «Ενσωματώνοντας το Στόμα με Αισθητηριακές και Στασικές Λειτουργίες», στο πρόγραμμα Δομημένης Εκπαίδευσης TEACCH (Επικοινωνία και Διαχείριση της Συμπεριφοράς), στη χορήγηση του προγράμματος ΑΘΗΝΑ TEST (αξιολόγηση και παρέμβαση) και ολοκλήρωσε το Ά επίπεδο Φωνοθεραπείας “Integrated Voice Therapy”. Έχει παρακολουθήσει την εισαγωγή στο πρόγραμμα Brick-by-Brick που αφορά στο LEGO®-Based Therapy καθώς και, την τετραήμερη εκπαίδευση στην θεωρία, αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών με δυσπραξία μέσω της αισθητηριακής προσέγγισης με καθηγητή τον Δημήτριο Μυλωνάδη. Το τρέχον διάστημα, παρακολουθεί την πρώτη εξειδίκευση- επιμόρφωση στον αυτισμό (ετήσιο σεμινάριο) που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι πιστοποιημένη για την εφαρμογή του προγράμματος SOS Feeding Approach (επιλεκτική ή προβληματική Σίτιση) που διοργανώθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.

Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στην αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση παιδιών με νοητική στέρηση, φωνολογικές δυσκολίες, δυσπραξία λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, καθυστέρηση ομιλίας, παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και τραυλισμό. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοθεραπευτών Ελλάδος.

Tζούμα Χριστίνα

Βοηθός Εργοθεραπείας

Φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας. Η έκδηλη αγάπη της για τα παιδιά και την ειδική αγωγή ήταν μερικοί από τους παράγοντες που την ώθησαν να φοιτήσει στο Δ.ΙΕΚ Αμπελοκήπων το 2022, με ειδικότητα Βοηθός Εργοθεραπείας και έκτοτε εποπτεύεται από Εργοθεραπευτή, σε θέματα Παιδιατρικής Εργοθεραπείας..

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση, παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων και διεπιστημονικών συνεδριών, ανάμεσα σε αυτά είναι το - ‘'Ειδική Αγωγή και Τ.Π.Ε.: Το φάσμα του Αυτισμού’’ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών <> , τη συμμετοχή της στο 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας ''Απο το παιδί στον ενήλικα' και το '' Έργο και αειφόρος ανάπτυξη: Διεπιστημονική προσέγγιση στην εκπαίδευση και στη πρακτική επαγγελμάτων υγείας''- του Μητροπολιτικού κολλεγίου. Τον τελευταίο χρόνο πήρε μέρος στο εξ’αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο πάνω στον αυτισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ.

Μετά το πέρας της πρακτικής της άσκησης, εργάζεται ως βοηθός εργοθεραπευτή και, με την φυσική παρουσία του εργοθεραπευτή, συμβάλλει στηv υλοποίηση προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων και προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας (κατασκευές, μουσικοκινητική, messy/ sensory play κ.α.).

Χρυσουλάκη Κατερίνα

Λογοθεραπεύτρια

Απέκτησε πτυχίο Λογοθεραπείας το 2005 από το ΑΤΕΙ Πάτρας κι αργότερα παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ «Ειδική Αγωγή: Λογοθεραπεία – Συμβουλευτική Γονέων (2009-2011).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων όσον αφορά στη θεραπευτική παρέμβαση παιδιών που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα (ΔΑΦ), καθώς και σεμινάρια για ΔΕΠ-Υ, διαταραχές στη ροή της ομιλίας, βαρηκοϊα, αφασία, νοητική υστέρηση, λεκτική δυσπραξία, γλωσσικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες.

Ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση στην Eφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) κι έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα Δομημένης Εκπαίδευσης TEACCH (Οπτικοποιημένο Δομημένο Πρόγραμμα), στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ (Ανάπτυξη επικοινωνίας με τη χρήση νοημάτων και γραφικών συμβόλων), καθώς και στο Σύστημα Εναλλακτικής Επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής Εικόνων PECS και Teaching Nine Critical Communication Skills.

Εξειδίκευσε τις γνώσεις της ολοκληρώνοντας με επιτυχία το Ετήσιο Σεμινάριο «Ειδικής Αγωγής» (ΕΕΦ – Πανεπιστήμιο Αιγαίου), το Ετήσιο Πρόγραμμα στη ΔΑΦ «Αξιολόγηση & Αποκατάσταση Παιδιών & Εφήβων», Αυτισμός και Παιχνίδι SSIP. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό πρωτόκολλο MORE (Motor- Oral- Respiration- Eyes) και OPT (Oral Placement Therapy), ενώ χρησιμοποιεί τις μεθόδους RDI και Social Stories – Comic Strip Conversation (Κοινωνικές Ιστορίες). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφοροποιημένης διδασκαλίας για ομάδες παιδιών.

Από το 2005 συμμετείχε σε ομαδικά κι ατομικά προγράμματα πρώιμης παρέμβασης ιδιωτικά, εργάστηκε σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με διαφορετικές θεραπευτικές κι εκπαιδευτικές ανάγκες, συνεργάστηκε με παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ενώ από το 2017 εργάζεται και στον δημόσιο τομέα, ως λογοθεραπεύτρια σε σχολείο ειδικής αγωγής.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο stoxeuw.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ