Το Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης «Στοχεύω» έπειτα από μια επιτυχημένη συνεργασία με οικογένειες παιδιών με δυσκολίες, προχώρησε την εξειδικευμένη υποστήριξη ένα βήμα παραπάνω: Έτσι, δημιούργησε το πρόγραμμα «Μαζί στοχεύουμε στη μάθηση» κατανοώντας την ανάγκη των παιδιών να ανήκουν σε μια ομάδα και την ανάγκη των γονιών να προσφέρουν στα παιδιά με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες, κάτι που για πολλά άλλα χρόνια ήταν ακριβό, τη μαθησιακή υποστήριξη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού που εντάσσονται σε μικρές ομάδες (2- 4 ατόμων) από την εξειδικευμένη ειδική παιδαγωγό και διαρκεί από 20 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2017.

Γιατί ομαδικό πρόγραμμα:
Ο μαθητής μέσα στην ομάδα:

μαθαίνει να συνεργάζεται, να συζητά

εμπλέκεται δυναμικά στη μαθησιακή διαδικασία, κρίνει, σκέφτεται και αμφισβητεί

αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μαθαίνει να συγκεντρώνεται

αποκτά ένα ισχυρό κίνητρο μάθησης μέσω του «συναγωνισμού»

Κριτήρια για την ένταξη στην ομάδα:
Ο μαθητής πρέπει να αξιολογηθεί από την ειδική παιδαγωγό του κέντρου μας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν «μαθησιακά κενά» ή «μαθησιακές δυσκολίες», ώστε να ενταχθεί στη κατάλληλη ομάδα παρέμβασης με βάση:

το γνωστικό επίπεδο

τις ανάγκες του

το ρυθμό μάθησής του

Ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού:

συντονίζει την ομάδα

δημιουργεί μαθησιακό περιβάλλον ευέλικτο

σχεδιάζει το μαθησιακό πρόγραμμα, θέτει στόχους και τους εξηγεί ώστε να προάγει την κατάλληλη παρέμβαση

Για αξιολογητική διαδικασία και περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο stoxeuw.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ