Διαγνωστικά Εργαλεία

Το Α΄ ΤΕΣΤ είναι το πρώτο ελληνικό επίσημο τεστ ανίχνευσης της σχολικής ετοιμότητας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι ένα πιστοποιημένο ανιχνευτικό τεστ που προτείνεται από την Ελληνική παιδιατρική εταιρεία να γίνεται προληπτικά σε όλα τα παιδιά πριν αρχίσουν το σχολείο. Γίνεται συνήθως στην ηλικία των 5 ετών. Με το Α΄τεστ ελέγχεται με ασφαλή και αντικειμενικό τρόπο μέσα από ειδικά και πιστοποιημένα τεστ κατά πόσο ένα παιδί που τελειώνει το νηπιαγωγείο είναι μαθησιακά έτοιμο να αρχίσει το σχολείο. Το Α’ τεστ πλέον έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία όπου και γίνεταιπροληπτικά. Επίσης μπορεί να διακρίνει μαθησιακές δυσκολίες πριν το παιδί αρχίσει το σχολείο έτσι ώστε να τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Το Α' τεστ δεν είναι τεστ νοημοσύνης- είναι ένα ανιχνευτικό τεστ με στόχο να αντιμετωπιστούν έγκαιρα αναπτυξιακά προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή ένταξη του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον και να προληφθεί έγκαιρα η σχολική αποτυχία με όλες τις σοβαρές κοινωνικές και ψυχικές διαταραχές που αυτή συνεπάγεται (χαμηλή αυτο- εκτίμηση, απόρριψη, διαταραχές διαγωγής).

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο stoxeuw.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ